Penne s mletým masem a rajčatovou omáčkou

Penne s mletým masem a rajčatovou omáčkou, česnekem, riccotou a mozzarelou. Výborná delikatesa jako hlavní jídlo.

Přidal:admin, 24.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Penne s mletým masem a rajčatovou omáčkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
450 gpenne těstoviny
2 lžíceolivový olej
3 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 ksklobása (nemusí být)
250 grajčatové pyré
250 gmleté hovězí nebo vepřové maso
10 kscherry rajčata
2 lžičkyoregano
1/2 lžičkypikantní mletá paprika
250 griccotta
1,5 hrnkustrouhaná mozzarella
1/2 hrnkustrouhaný parmezán
1 ksvejce
sůl
pepř
čerstvá petrželka na posypání

Postup přípravy

  1. Penne uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  2. Na olivovém oleji osmahneme na drobno nakrájený česnek, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a pak přidáme na menší kousky nakrájenou klobásu a mleté ​​maso. Dusíme do měkka.
  3. K podušené masu přidáme cherry rajčata, rajčatové pyré, osolíme, opepříme podle chuti (pikantní červená paprika, pepř, oregano, ...). Dusíme, dokud se rajčata nerozvaří.
  4. Troubu předehřejeme na 190 stupňů, připravíme si formu, kterou vymažeme olejem. V misce smícháme riccotu, strouhaný parmezán, strouhanou mozzarelu (trochu si necháme na vrch), vajíčko. Osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Uvařené těstoviny dáme na do misky, přidáme sýrovou směs a jemně promícháme. Přidáme polovinu rajčatové omáčku s masem a znovu jemně promícháme. Navrstvíme do formy a pěkně uhladíme. Na vrch ještě navrstvíme rajčatovou omáčku a posypeme odloženou mozzarelou.
  6. Pečeme 20 minut. Po upečení vrch posypeme čerstvou petrželkou a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Thepioneerwoman