Perfektní náhrada za klasické pečivo - bez kynutí připravené placky z jogurtu za pár minut

Když se chystáte připravovat pizzovníky nebo slané pečivo v pohodlí svého domova, tak ve většině receptů je uvedena i doba kynutí. Pokud jste se rozhodli, že chcete jíst pizzovníky hned, vyzkoušejte tento recept na těsto bez kynutí. K tomu, aby bylo těsto nadýchané se přidává prášek do pečiva. Nemusíte je vůbec potírat rajčatovou omáčkou, ani nemusíte přidávat šunku a sýr. Pokud uděláte obyčejné bochníky, věřte, že toto pečivo vám ke snídani zachutná.

Přidal:Triniti, 12.6.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Perfektní náhrada za klasické pečivo - bez kynutí připravené placky z jogurtu za pár minut

Suroviny

600 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
10 gčerstvé droždí
1/2 lžičkykr. cukr
1/2 lžičkysůl
50 gmáslo
100 gbílý jogurt nebo zakysaná smetana
250 mlvoda
2 PLolej
šunka, sýr, oregano, kečup, rajčatová omáčka

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do velké mísy, přidáme prášek do pečiva, rozdrobíme droždí, přidáme i sůl a kr. cukr. Promícháme a do takto promíchané směsi přidáme vlažnou vodu, rozpuštěné máslo, bílý jogurt (pokud nemáte, můžete přidat například zakysanou smetanu) a olej.
  2. Vše spolu promícháme, vypracujeme kuličku těsta, kterou rozdělíme na 10 kousků.
  3. Každý kousek zpracujeme na malou kuličku, kterou na plechu, který jsme vyložili pečícím papírem rozmačkáme na placku a sklenkou uprostřed uděláme důlek - důlek děláme tehdy, pokud chceme pečivo naplnit například šunkou, sýrem nebo jinými surovinami. Pro obyčejné pečivo, uděláme například kuličky a budeme mít po upečení housky.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova.