NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Perník jako pavučinka
Perník jako pavučinka
Recept Perník jako pavučinka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   24.10.2016

Perník jako pavučinka

Lepší perník jsem nejedla. Když jsem byla malá, dělávala mi ho mamka na přání. Je velmi rychlý a jednoduchý na přípravu, takže se nemusíte bát, že to nezvládnete. Autor: Karambola

Sdílet na Facebooku
Suroviny
100 ml
olej
400 g
hladká mouka
300 g
moučkový cukr
1,5 lžičky
soda
1 PL
kakao
1 lžičku
mletá skořice
3 PL
džem
0,5 l
mléko
1 bal.
kypřící prášek
2 ks
vejce
džem na potření
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny spolu vymixujeme v jedné misce pomocí mixéru do jednotné hmoty.
  2. Připravíme si větší plech na pečení, který potřeme olejem a vysypeme moukou. Já jsem použila menší plech, perník je vyšší, ale to vůbec nevadí. Nejlepší je použít plech o rozměru 30 x 40 cm.
  3. Na plech vylijeme těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu - je třeba to odsledovat, každá trouba peče jinak.
  5. Upečený perník potřeme džemem a polijeme čokoládovou polevou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář