Perník jako pavučinka
Lepší perník jsem nejedla. Když jsem byla malá, dělávala mi ho mamka na přání. Je velmi rychlý a jednoduchý na přípravu, takže se nemusíte bát, že to nezvládnete. Autor: Karambola
Suroviny
100 mlolej
400 ghladká mouka
300 gmoučkový cukr
1,5 lžičkysoda
1 PLkakao
1 lžičkumletá skořice
3 PLdžem
0,5 lmléko
1 bal.kypřící prášek
2 ksvejce
džem na potření
čokoládová poleva
Postup přípravy
- Všechny suroviny spolu vymixujeme v jedné misce pomocí mixéru do jednotné hmoty.
- Připravíme si větší plech na pečení, který potřeme olejem a vysypeme moukou. Já jsem použila menší plech, perník je vyšší, ale to vůbec nevadí. Nejlepší je použít plech o rozměru 30 x 40 cm.
- Na plech vylijeme těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
- Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu - je třeba to odsledovat, každá trouba peče jinak.
- Upečený perník potřeme džemem a polijeme čokoládovou polevou.