Perníkové řezy s borůvkovou smetanou s jablky

Krásná vůně při pečení, vynikající chuť po upečení. Smetana ochucená ovocem dodá řezem neodolatelnou chuť. Určitě stojí za vyzkoušení. Autor: Luckazubata

Přidal:luckazubata, 27.10.2016
Kategorie: Moučníky
Perníkové řezy s borůvkovou smetanou s jablky

Suroviny

Korpus:
90 gmoučkového cukru
125 gmásla
lžíceperníkového koření
175 ghladké mouky
2 lžičkyprášku do pečiva
60 mlmléka
Jablečná náplň:
3 ksjablka
dle chutimandarinková šťáva
200 mlvody
lžícemedu
1/2 bal.karamelového pudinku
Smetanová náplň:
175 gsmetanového borůvkového jogurtu
1 lžícemoučkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání

Postup přípravy

  1. Smícháme měkké máslo s oběma cukry a mlékem. Přidáme prášek do pečiva, perníkové koření a mouku. Těsto vylijeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté trouby při 200 stupních asi 10 minut.
  2. Po vyjmutí z trouby ho rozkrojíme napůl. Jablka si oloupeme a nakrájíme na kostičky a vaříme asi 10 minut v troše vody. Přidáme mandarinkovou šťávu a med. Nakonec přimícháme pudink a necháme zhoustnout.
  3. Poté směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs nalijeme na polovinu korpusu. V míse si vyšleháme smetanu s cukrem a jogurtem.
  4. Směs navrstvíme na mírně vychladlý řez a zakryjeme druhou polovinou těsta. Necháme naležet v lednici.