Pikantní kuře v alobalu

Výborná volba na vydatný oběd. Křupavé a zároveň jemné masíčko. Kdo má rád pikantní, pochutná si ... Delikatesa!

Přidal:admin, 25.11.2014
Kategorie: Hlavní jídla
Pikantní kuře v alobalu

Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCE:
1 kskuře
20 dkgoravská slanina
3 kscibule
1 lžičkamletá červená paprika - sladká, pikantní
3 lžičkygrilovací koření na kuře
1 lžičkasůl
1 dlrostlinný olej
1 kgbrambory

Postup přípravy

  1. Marináda: v malé misce smícháme sůl, mletou sladkou červenou papriku, pálivou červenou mletou papriku, grilovací koření na kuře, olej.
  2. Kuře rozdělíme na čtvrti. Brambory očistíme a pokrájíme na měsíčky. Na kus alobalu dáme brambory, trochu posolíme, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, na kousky nakrájenou slaninu a jeden díl kuřete, který jsme potřeli připravenou marinádou. Trochu pokapeme i brambory. Dobře zabalíme, aby šťáva nevytekla.
  3. Pečeme asi jednu hodinu při teplotě 220 ° C. Pak alobal rozevřeme a dopečeme do křupava asi 10 minut. Podáváme s čerstvým salátem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - BlazenaSadovska