Pikantní máslové fazole

Tyto fazole, u nás nazývané Becoky jsou vynikající v jakékoli úpravě. Dobrou chuť :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 3.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Pikantní máslové fazole

Suroviny

250 gmáslových fazolí
250 ganglické slaniny
400 gsekaných rajčat (plechovka)
1 malá plechovka steril.kukuřice
1 kscibule
4 stroužkyčesneku
2 lžičkychilli vloček
1 lžícebalzamikové octa z Modeny
2 lžičkycukru
1 ksrajský protlak
1 lžícesádla
100 mlkvalitního kečupu
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Fazole si namočíme přes noc do studené vody.
  2. Druhý den fazole slejeme a v nové neosolené vodě vaříme doměkka cca 50 minut.
  3. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli e necháme ji zeklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou slaninu a necháme ji osmahnout.
  4. Přidáme posekaný česnek a necháme jej rozvonět. Přidáme sekaná rajčata, protlak, cukr, balzamiko, sůl a chilli a necháme 10 min. na mírném plameni provařit.
  5. Pak přidáme uvařené fazole, kukuřici bez nálevu a všechno prohřejeme. Podle chuti dosolíme. Podáváme s chlebem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)