Piškotová roláda s kakaovým krémem

Zcela jednoduchá roláda, kterou zvládnou i začátečníci v pečení. Autor: Lenulinka

Přidal:Lenulinka, 13.5.2015
Kategorie: Moučníky
Piškotová roláda s kakaovým krémem

Suroviny

Těsto:
4 lžícepolohrubé mouky
4 lžícecukru krupice
4 ksvejce
Krém:
1 bal.vanilkový pudink
150 gmásla
2 lžícekakaa
150 gmoučkového cukru
250 gmléka

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků, ušleháme tuhý sníh. Do sněhu lehce vmícháme žloutky, postupně přisypeme a vmícháme cukr a mouku. Hmotu nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme při 200 °C asi 7-10 minut. Ihned po upečení smotáme nejlépe i s pečícím papírem do utěrky a necháme vychladnout.
  2. Krém : Z mléka a pudinku uvaříme hustý krém, který vychladíme a spojíme s vyšlehaným máslem s moučkovým cukrem a kakaem.
  3. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, oddělíme od pečícího papíru a natřeme krémem a znova zavineme. Po zatuhnutí krájíme na dílky.