NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Piškotová roláda s kakaovým krémem
Piškotová roláda s kakaovým krémem
Recept Piškotová roláda s kakaovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lenulinka    ·   13.5.2015

Piškotová roláda s kakaovým krémem

Zcela jednoduchá roláda, kterou zvládnou i začátečníci v pečení. Autor: Lenulinka

Suroviny

Těsto:

4 lžíce
polohrubé mouky
4 lžíce
cukru krupice
4 ks
vejce

Krém:

1 bal.
vanilkový pudink
150 g
másla
2 lžíce
kakaa
150 g
moučkového cukru
250 g
mléka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Oddělíme žloutky od bílků, ušleháme tuhý sníh. Do sněhu lehce vmícháme žloutky, postupně přisypeme a vmícháme cukr a mouku. Hmotu nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme při 200 °C asi 7-10 minut. Ihned po upečení smotáme nejlépe i s pečícím papírem do utěrky a necháme vychladnout.
  2. Krém : Z mléka a pudinku uvaříme hustý krém, který vychladíme a spojíme s vyšlehaným máslem s moučkovým cukrem a kakaem.
  3. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, oddělíme od pečícího papíru a natřeme krémem a znova zavineme. Po zatuhnutí krájíme na dílky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář