NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pudingové cukroví Pistáciové vánoční cukroví
Pistáciové vánoční cukroví
Recept Pistáciové vánoční cukroví
Petra H Petra H    ·   20.12.2016

Pistáciové vánoční cukroví

Vynikající křehké vánoční cukroví. Do těsta se přidává pistáciový pudink, který dodá těstu jemnost a křehkost. Slepovala jsem Nutellou, ale klidně ji můžete nahradit za váš oblíbený krém, například vyšlehat salko spolu s máslem nebo máslo s vanilkovým pudinkem. Jsou velmi chutné, vřele doporučuji. Autor: Petra H.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

200 g
hladké mouky
3 bal.
pistáciové pudinky
125 g
tuku
125 g
cukr moučka
1 ks
vejce

Krém:

Nutela

Poleva:

100 g
čokoláda na vaření
50 g
Omegy
- rozpustíme ve vodní lázni
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  2. Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme. 
  3. Pečeme na 180 stupňů dozlatova. Těsto je křehké, tak pracujte opatrně.
  4. Po vychladnutí kolečka slepujeme nutelou.
  5. Půlku kolečka namáčíme do čokoládové polevy.  
  6. Poleva:
    Rozpustíme čokošku s omegou ve vodní lázni.
  7. Dozdobíme dle vlastní fantazie.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář