Pistáciový dort

Fantastický pistáciový dort a na vrchu nastrouhaná čokoláda Deli, též s pistáciová příchutí. Autor: lusi

Přidal:lusi, 14.10.2016
Kategorie: Dorty
Pistáciový dort

Suroviny

Korpus:
4 ksvejce
12 dkgcukr krupice
12 dkgpolohrubá mouka
1 lžičkaprášku do pečiva
ráfek o průměru 22cm
Na promazání:
meruňková marmeláda
Náplň:
2 bal.pistáciové pudinky
500 mlmléka
5 lžiccukr krupice
1 bal.pistáciový termix
1 bal.šlehačka na šlehání 33% (250ml)
1 bal.želatinový ztužovač
1 bal.pistáciová tyčinka Deli

Postup přípravy

  1. Korpus : vejce, cukr vyšleháme, přidáme prášek do pečiva. Nakonec zašleháme polohr. mouku. Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort.
  2. Vychladlý koprus vyndáme z formy, prokrojíme, promažeme meruňkovou marmeládou,slepíme a vrátíme do formy.
  3. Připravíme pudink: 2 pistáciové pudinky rozmícháme s 5 lžícemi cukru ve 100 ml mléka, zbytek 400 ml přivedeme k varu a vlejeme mléko s pudinky, mícháme do zhoustnutí. Za stálého míchání necháme vychladnout. Pozor-pudink je hodně hustý(normálně se vaří do 500 ml mléka jen 1 pudink).
  4. Do vychladlého pudinku zašleháme pistáciový termix, podle návodu připravený želatinový ztužovač dr. Oetker a 1 do tuha vyšlehanou šlehačku.
  5. Vše dobře promícháme (prošleháme) a naneseme na připravený korpus do ráfku. Postrouháme Deli tyčinkou a dáme vychladit do lednice-nejlépe přes noc. Dobrou chuť, dortík je lahodný.