Pivovarská bašta

Hlavní jídlo pro hladové lidi. Bašta jak se patří. Autor: Haňula

Přidal:Haňula, 11.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pivovarská bašta

Suroviny

Budeme potřebovat:
3/4 kgvepřové libovější plece
3 lžíceolej
1 kscibule
1 ksporek
1 dlpiva
4 lžícesladkého kečupu
3-5 stroužkůkečupu
pepř
sůl

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme/pro urychlení-dělám v papiňáku/, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme-asi 10 minut.
  2. Pak přidáme nakrájenou cibuli a pórek, trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka /v papiňáku asi 20 minut/.
  3. Pak papiňák otevřeme a ještě vydusíme, aby nám zbyla jenom šťáva-pokrm se ničím nezahušťuje -podává se s opékaným bramborem nebo hranolky.