Pivový vepřový řízek

Velmi chutná klasika. Smažený vepřový řízek. Jako přílohu můžete použít brambory nebo majonézový salát. Mňam!

Přidal:admin, 2.2.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pivový vepřový řízek

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 ksvepřové karé - vykostěné
100 mlsvětlé pivo
1 stroužekčesnek
3 ksvejce
4 lžícehladká mouka
5 lžicstrouhanka
3 lžícesádlo
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Masíčko si umejeme, osušíme (nakrájíme na řízky) a naklepeme.
  2. Do misky si dáme pivo a namočíme maso.
  3. V druhé misce si vyšleháme vajíčka se solí a pepřem, přidáme prolisovaný česnek (nebo česnek nakrájíme na větší plátky), 1 lžíci piva a promícháme.
  4. Řízky vyjmeme z piva, obalíme v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance a ukládáme je do pánve s rozpálenou mastí.
  5. Podáváme s uvařenými bramborami nebo s majonézovým salátem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Izabelka