Pizzový věnec se smetanovým základem, šunkou, čedarem a žampiony

Pizzový věnec se smetanovým základem, šunkou, čedarem a žampiony. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 18.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Pizzový věnec se smetanovým základem, šunkou, čedarem a žampiony

Suroviny

Pizza těsto:
0,5 kghladké mouky
250 mlvody
35 mloleje
3 gsušeného droždí
špetkasoli
Náplň - dle chuti, já použila:
zakysaná smetana
šunka
uzený sýr a čedar
čerstvé žampiony
koření na pizzu

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto prohněteme v hladké těsto a necháme 2 - 3 hodiny kynout.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly. Každý díl vyválíme dokulata. Přeneseme na plech! Prostředek nakrojíme podle obrázku a naplníme. Nakrojené konce vytočíme směrem ven a přilepíme k okraji těsta.
  3. Necháme na plechu ještě 15 minut kynout a upečeme při 180 °C.