NejRecept.cz Dezerty Moučníky Plitvický kynutý závin
Plitvický kynutý závin
Recept Plitvický kynutý závin
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   5.5.2016

Plitvický kynutý závin

Jedním slovem - výborný! Makovo-tvarohovo-džemový závin trochu jinak. Spojení všech tří náplní je opravdu fantastické. Určitě vyzkoušejte. Autor: Triniti

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

1 kg
hladká mouka
400 ml
bílý jogurt nebo zakysaná smetana
1 bal.
sušené droždí
1 bal.
prášek do pečiva
2 ks
vejce
2 lžíce
kr. cukr
špetka
sůl
200 ml
olej
200 ml
mléka

Maková náplň:

250 g
mák
150 g
kr. cukr
hrst
rozinky
150 ml
horké mléko
1 bal.
vanilkový cukr

Tvarohová náplň:

200 g
tvaroh
150 g
moučkový cukr
hrst
rozinky
1 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr

Dále budeme potřebovat:

džem dle vlastního výběru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme v pekárně nebo pomocí vařečky, případně pomocí mixéru do jednotné kuličky, kterou necháme kynout na teplém místě, dokud si připravíme náplně.
  2. Mléko ohřejeme, přidáme cukr, mák, vanilku a rozinky. Promícháme a necháme vychladnout.
  3. Tvaroh utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme vajíčko a rozinky.
  4. Těsto rozdělíme na 4 stejné části, každou část rozválíme na tenčí plát. Do středu navrstvíme pásek makové nádivky, asi 3 cm od makové nádivky navrstvíme džem dle vlastního výběru. Jednou stranou těsta zakryjeme makovou náplň a džem a do středu, kde nám vzniklo místo navrstvíme tvarohovou nádivku. Zakryjeme ji druhou stranou těsta a přeložíme celý závin na plech, který jsme vymazali olejem.
  5. Propícháme párátky, aby se během pečení závin nerozvinul, potřeme ho olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 st. dozlatova, asi 30 min, sledujeme.
  6. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář