Plněná kuřecí kapsa zapečená ve smetaně

Jednoduché a rychlé jídlo, které chutná každému. Inspirace na zítřejší oběd.

Přidal:admin, 2.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Plněná kuřecí kapsa zapečená ve smetaně

Suroviny

5 kskuřecí prsa
2 kscuketa
100 gfeta sýr
400 mlsmetana ke šlehání
2 lžícehořčičná semínka
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a osušíme. Překrojíme na polovinu - uděláme kapsu, kterou naplníme nastrouhanou cuketou, kterou jsme osolili a nechali chvíli odstát, aby pustila vodu. Rukama jsme ji "vyždímali", aby během pečení nepustila hodně vody. K cuketě jsme přidali feta sýr.
  2. Povrch masa osolíme a opepříme. Kapsy vložíme do zapékací mísy. Zalijeme smetanou, do které jsme přidali hořčičná semínka nebo klasickou hořčici a zapečeme v troubě.
  3. Teplota trouby 190 stupňů, čas pečení závisí na velikosti masa. Nepečeme dlouho, abychom maso nevysušily.
  4. Podáváme s mrkví, zeleninovým salátem nebo bramborami.

Zdroj: Coolinarika