Plněná kuřecí prsíčka se žampiónovou omáčkou

Recept je vhodný na neděli nebo kdy nám přijde na masíčko chuť. V kombinaci s houbovou omáčkou je to fakt famózní.

Přidal:admin, 14.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Plněná kuřecí prsíčka se žampiónovou omáčkou

Suroviny

SUROVINY NA 8 PORCÍ:
8 kskuřecí prsa
8 plátkůdušená šunka
8 plátkůtvrdý sýr eidam
trochuplnotučná hořčice
trochupepř
trochusůl
trochuolej
trochuhladká mouka
OMÁČKA:
1 konzervažampiony
1 kscibule
250 mlsmetana ke šlehání
3 ksLUNEX
trochuvegeta
PŘÍLOHA:
1 kgbrambory

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa umyjeme, zbavíme blan, nařízneme na řízky, trochu naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátek šunky a sýra, přeložíme a spojíme párátkem. Obalíme v hladké mouce, opečeme na rozpáleném oleji a vložíme do zapékací nádoby. Zalijeme výpekem, podlijeme trochou vody a dopečeme odkryté v troubě.
  2. Brambory očistíme, pokrájíme, předvaříme a scedíme. Dáme na plech, posolíme, posypeme kmínem, vegetou, pokapeme olejem a dáme do trouby zapéct.
  3. Omáčka: na oleji osmahneme do sklovitá cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme scezené žampiony, posypeme vegetou a osmahneme. Zalijeme smetanou, přidáme syrečky Lunex, 3 trojúhelníky. Syrečky mohou být i jiné. Mícháme dokud se nám suroviny nespojí do omáčky. A pak už můžeme podávat. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská