NejRecept.cz Maso Mleté maso Sekaná Plněná pečená sekaná s bramborovou kaší
Plněná pečená sekaná s bramborovou kaší
Recept Plněná pečená sekaná s bramborovou kaší
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   24.4.2017

Plněná pečená sekaná s bramborovou kaší

Nevíte jak spotřebovat staré pečivo, které zůstalo z předešlého dne? Dám vám nápad, jak ho spotřebovat a vykouzlit tak nový oběd, který si velmi oblíbíte. Španělské ptáčky se zvyknou připravovat z hovězího masa, ale já jsem zkusila připravit takovou sekanou. Naplnila jsem ji vajíčkem, párkem, okurkou a přidala jsem ještě kapii. Ta dala celému masu krásnou barvu. Určitě vyzkoušejte, bylo to vynikající.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
vepřového masa (plecko)
100 g
strouhanky
8 ks
stroužků česneku
6 ks
na tvrdo uvařených vajec
4 ks
pikantní párky
dle chuti
sterilované okurky
3 ks
neuvařená vejce
2 ks
cibule
2 ks
den starých rohlíků
1 dcl
mléka na máčení rohlíků
1 lžíce
majoránky
1 lžíce
vegety
1 lžička
mletého černého pepře
1 lžička
mleté sladké papriky
nasekaná petrželová nať
hladká mouka na obalení
voda na podlití
alobal
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso, cibuli, česnek si umeleme, přidáme nařezané a v mléce namočené housky a ostatní ingredience (kromě vajec uvařených na tvrdo, párky a okurky), vše dobře promícháme, nejlépe rukou.
  2. Na podložce si navrstvíme polovinu hmoty, do pásu naskládáme vajíčka, párky a okurky, zakryjeme druhou polovinou hmoty, vytvarujeme do válce, kolem kterého nasypeme hladkou mouku a opatrně sekanou v té mouce vyválíme, pak nohavici přeneseme do dobře vymazaného pekáče.
  3. Kolem nalijeme tak 3-4 dcl vody nebo vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C tak cca 1 hodinu.
  4. Po hodině odkryjeme a dáme zapéct ještě na cca 30 minut. Po zapečení sekanou vyjmeme a do výpeku přilijeme vodu nebo vývar, provaříme a jemně zahustíme moukou nebo solamylem.
  5. Podáváme například s bramborovou kaší a poléváme vzniklou omáčkou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
jimmy the cook    ·   12.6.2023   ·   Odpovědět   ·  

Po česky sekaná, po slovensky fašírka.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář