Plněná špenátová tortila

Rychlý oběd nebo večeře. Tortily můžeme naplnit různými náplněmi, šunkou, sýrem, zeleninou.

Přidal:admin, 5.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Zdravé recepty, Moučníky
Plněná špenátová tortila

Suroviny

Tortila:
2 šálkyčerstvý baby špenát
1/2 šálkušpaldová hladká mouka
1 lžíceolivový olej
1 lžičkasušená bazalka
1/2 lžičkysůl
trochavody
Náplň:
sýr
šunka nebo prosciutto
cherry rajčata
čerstvý špenát
light jogurt
mletá paprika

Postup přípravy

  1. Mouku si smícháme v misce se sušenou bazalkou, solí a olivovým olejem. Na pánvi si spaříme baby špenát a přimícháme ho do mouky.
  2. Vypracujeme těsto, které se nelepí a je tuhé (když nám špenát pustil málo vody a nemáme jednotnou hmotu na těsto - přiléváme po trošce čistou vodu). Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odležet minimálně půl hodinu.
  3. Z takto připraveného těsta si udeláme kuličky, které rozválíme na tloušťku cca 3 mm a opékáme na suché pánvi.
  4. Na upečenou tortilu si naskládáme sýr, šunku, rajčata a baby špenát, navrstvíme jogurt, který jsme si smíchali se sladkou mletou paprikou,. Srolujeme a podáváme. Dobrou chuť!