Plněné langoše se šunkou a sýrem - FOTOPOSTUP

Doma se po nich jenom zaprášilo. Nebíčko v tlamičce. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 26.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Plněné langoše se šunkou a sýrem - FOTOPOSTUP

Suroviny

Těsto:
750 ghladká mouka
200 gzakysaná smetana
1 kostkadroždí
1 lžičkakr. cukr
trochu mléka na kvásek
sůl, kmín
vlažná voda
Dále budeme potřebovat:
šunka, tavený sýr, prolisovaný česnek
tvrdý sýr na strouhání
kečup a tatarská omáčka na vrch
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Z vlažného mléka, droždí a lžičku cukru připravíme kvásek.
  2. Hladkou mouku prosejeme, přidáme zakysanou smetanu, sůl, kmín a nakonec kvásek. Zpracujeme hladké těsto, do kterého přiléváme vlažnou vodu dle potřeby. Těsto nemá být příliš husté, ani příliš řídké. Necháme kynout na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na desce a vykrájíme kolečka. Necháme je chvíli kynout. Následně kolečka protáhneme, na každý položíme plátek šunky a kousek taveného sýra. Sýr do šunky srolujeme a těsto přeložíme na polovinu. Kraje dobře zatlačíme, aby během smažení sýr nevytekl.
  4. Vkládáme je do horkého oleje a smažíme z obou stran.
  5. Podáváme teplé, potřené česnekem, posypané strouhaným sýrem a ozdobené kečupem, případně tatarskou omáčkou.
  6. Z těsta můžete smažit i klasické langoše, bez nádivky.