Plněné mušle

Těstovina, mleté maso, sýr a omáčka k tomu. Výborné!

Přidal:admin, 29.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny
Plněné mušle

Suroviny

Těstoviny:
500 gtěstovín - mušlí/skořápek
Masová plnka:
350 gmletého masa (hovězí + vepřové)
250 griccoty
100 gparmezán
1 kscibule
hrstpetrželka
hrstbazalky
špetkasoli
špetkapepře
4 lžíceolivového oleje
Omáčka:
1200 mlhotového bešamelu

Postup přípravy

  1. Mušle uvaříme klasicky ve slané vodě s olejem do "al dente", scedíme a necháme vychladnout. Přemyjeme studenou vodou polijeme lžíci oleje, aby se lépe oddělovali.
  2. Cibuli nakrájime a osmahneme, necháme chladnout. Mleté maso smíchame s ricottou, prochládlou cibulí, osolíme , opepříme, přidáme 50 ml bešamelu. Rukou formujeme malé kuličky asi o velikosti uvařených těstovin.
  3. Mušle naplníme připravenou nádivkou z masa a ukladáme do olejem vymazaného pekáče. Zalijeme zbylým bešamelem a pečeme na 180 stupňů asi 20-25 minut.
  4. Po upečení posypeme petrželkou a bazalkou. K tomuto pokrmu je dobré podávat suché bílé víno. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk