Plněné perníčky v čokoládě - FOTOPOSTUP

Skvělé plněné perníčky, které jsem určitě nepekla naposled. Uvnitř se skrývá marmeláda s povidly a celé jsou přelité kvalitní čokoládou. Autor: Kvietok278

Přidal:Kvietok278, 4.12.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce
Plněné perníčky v čokoládě - FOTOPOSTUP

Suroviny

Budeme potřebovat:
125 gmed
125 gkr. cukr
50 gmáslo
špetkasůl
8 gskořice
1/2 lžičkyjedlá soda
300 ghladká mouka
10 gkakao
1 ksvejce
marmeláda + povidla
čokoláda

Postup přípravy

  1. Med, kr. cukr a máslo dáme do menšího hrnce a ohřejeme na mírném ohni za stálého míchání. Když se hmota spojí, odstavíme ji a necháme mírně vychladnout.
  2. V druhé misce smícháme špetku soli s jedlou sodou, kakaem, hladkou moukou a minimálně 2 x prosejeme přes jemné síto. Přidáme vidličkou rozšlehané vajíčko, medovou hmotu a promícháme.
  3. Těsto odložíme do nádoby a šup s ním do lednice na minimálně celou noc. Druhý den těsto rukama zpracujeme ještě jednou a na pomoučeném vále rozválíme na větší plát o tloušťce cca 2-4 mm. Podle toho jak máte rádi perníčky, zda tlustší nebo tenčí. Formičkou vykrojíme srdíčka nebo jiné tvary, jakou máme formičku a ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení.
  4. V malé misce utřeme marmeládu s povidly (já jsem použila višňovou marmeládu) v poměru 1: 1 a malou lžičkou navrstvíme do středu srdíčka "hromádku". Druhým srdíčkem zakryjeme a kraje prstem zatlačíme, aby nádivka během pečení nevytekla. Já jsem kraje druhého srdíčka, kterým jsem marmeládu zakrývala jemně potřela prstem, který jsem namočila do vody, aby se pěkně uzavřeli.
  5. Takto slepené perníky pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut. Podle toho jak jsou tlusté. Nepečeme příliš dlouho, jinak budou tvrdé. Perníky přeložíme na mřížku, necháme je vychladnout a pak je polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

* TIP: ja oblévám srdíčka na nižší tácke, na kterou si pokladem špejle. Pokladem na špejle srdíčka a lžící je obleju. Přebytečná čokoláda steče na tác a pak ji mohu znovu použít. Čokoládu na srdíčkách jsem nechala trochu ztuhnout a pak jsem je přeložila na rovnou plochu a počkala do rána, ať čokoláda dokonale ztuhne. Z uvedené dávky vyjde cca 30-40 ks - záleží na velikosti. Já jsem měla středně velké srdíčka (cca 5 cm) a vyšlo mi přesně 31 ks. Inspirovala som se od Sisters bakery.