Plněné šunkové rolky

Vynikající na oslavy, párty nebo jen tak jako pohoštění pro návštěvu. Obvykle se toto jídlo podávalo na svatbách jako předkrm nebo na oslavy narozenin také jako předkrm pokud je velká hostina :) Já šunkové rolky připravuji na různé způsoby, někdy dělám pouze šlehačku s křenem a cukrářským sáčkem naplním nebo jako v tomto receptu dělám vajíčkovou pomazánku s čerstvým křenem. Je to vynikající jídlo s kouskem křupavého chleba. Autor: Jaja79

Plněné šunkové rolky

Suroviny

4 ksvejce
200 gšunka
majonéza
sůl, pepř
kořen křenu

Postup přípravy

  1. Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Očistíme a pomocí vidličky pořádně rozmačkáme.
  2. Přidáme majonézu podle chuti, osolíme a opepříme.
  3. Kořen křenu nastrouháme na jemném struhadle a postupně přidáváme do vajíčkové náplně. Ochutnáme a pokud je třeba, ještě přidáme sůl, pepř nebo křen.
  4. Na tenké plátky nakrájenou šunku naplníme připravenou náplní a zatočíme. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem.