Plněné šunkové rolky v trojobalu

Určitě znáte vynikající předkrm, které se podává na slavnostech nebo na svatbě - šunka plněná křenem. Tentokrát křen nahradíme nádivkou ze zakysané smetany a obalíme v klasickém trojobalu.

Přidal:admin, 23.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Plněné šunkové rolky v trojobalu

Suroviny

Budeme potřebovat:
20 plátkůšunka
50 gmáslo
2 lžícehladká mouka
200 mlzakysaná smetana
100 gnastrouhaný tvrdý sýr
2 ksvejce
200 gstrouhanka
olej na smažení
sůl

Postup přípravy

  1. V menším hrnci rozpustíme máslo, přidáme smetanu a utřeme do hladka se solí, hladkou moukou a nastrouhaným tvrdým sýrem. Dáme vařit na mírný oheň a za stálého míchání vaříme 1-2 minuty, dokud hmota nezhoustne. Hustou hmotu odstraníme z ohně a necháme mírně vychladnout.
  2. Každý plátek šunky naplníme připravenou nádivkou a obalíme ve vajíčku a potom ve strouhance. Obalit můžeme více krát, aby byly role křupavější. Třeba se však ujistit, že šunka je po krajích dobře uzavřena (nebo důkladně obalená ve vajíčku a ve strouhance), aby se během smažení neotevřela a nádivka nevytekla. Obalené rolky odložíme na hodinu do ledničky.
  3. Smažíme v dobře rozpáleném oleji do zlata. Ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.

Zdroj: Aledakonyhaja