Plněný bramborový knedlík a zelí z červené řepy

Jeden z mých mnoha oblíbených receptů. Knedlíky připravuji nasladko, naslano, kynuté nebo bramborové velmi ráda. Rada vymýšlím i nové kombinace, například slané knedlíky posypané mákem nebo tvarohem a musím říct, že chuťově to je docela zajímavé. Někdy však není čas na vymýšlení, tak zůstanu věrná klasice jako teď. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 10.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Plněný bramborový knedlík a zelí z červené řepy

Suroviny

Těsto na knedlíky:
900 gbrambor (netto)
150 gdětské krupice
250 ghrubé mouky
2 kscelá vejce
2 lžičkyjablečného octa
2 lžičkysoli
Náplň:
400 guvařeného uzeného maso (libovolného)
1 kscibule
1 lžícesádla
dle chutisůl, pepř
špetkamuškátovéhi květu
1 stroužekčesneku

Postup přípravy

  1. Den předem si uvaříme brambory ve šlupce. Druhý den je oloupeme a nastrouháme najemno, pomeleme nebo prolisujeme. Do mísy k nim přidáme prosátou krupici, mouku a všechny ostatní ingredience. Rychle vypracujeme těsto. Moc se s tím necouráme, protože dlouhým zpracováváním nám těsto řídne, a to nechceme.
  2. Náplň už máme připravenou.. to jsem neřekla? ))))
  3. Uvařené uzené maso pomeleme. Na sádle necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Do mísy dáme pomleté maso, cibulku a všechny ostatní ingredience. Vše promícháme a doladíme chutě.
  4. Zpracované bramborové těsto si rozdělíme na poloviny (lépe se nám s ním pak pracuje). Z každé poloviny vyválíme hada a nakrájíme na kousky, které trochu rozplácneme. Z náplně si v dlaních tvoříme malé kuličky, které klademe do středu br. placek. Pořádně spojíme všechny konce a v dlaních trochu zmáčkneme.
  5. Na lehce pomoučeném (hrubou moukou) vále utvoříme koule.
  6. Ty vaříme ve vroucí osolené vodě 8 minut od doby, co začnou vřít.
  7. Podáváme se zelím z červené řepy.

Můj blog:Vaření s Tomem