Plněný velikonoční sendvič

Něco originálního na velikonoční stůl. Sendvič plněný vajíčkem, šunkou a sýrem. Vypadá dobře a chutná ještě lépe.

Přidal:admin, 17.3.2016
Kategorie: Pečivo, Velikonoce
Plněný velikonoční sendvič

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
1 kostkadroždí
1 lžičkakr. cukr
1 lžičkasůl
300 mlhorká voda
Náplň:
100 gšunka
100 guzená šunka
100 geidam
4 ksvejce

Postup přípravy

  1. Do 100 ml horké vody přidáme lžičku cukru a lžíci mouky. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Zbývající suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě zakryté utěrkou kynout půl hodinu.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší obdélník, poklademe šunku, uzenou šunku, sýr a na kraj těsta uložíme vajíčka, uvařená natvrdo. Srolujeme a uložíme na papírem vyložený plech na pečení nebo do hranaté formy. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout ještě půl hodinu.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut, pak teplotu snížíme a dopečeme dozlatova. Vrch ještě před pečením můžete potřít olejem nebo rozšlehaným žloutkem.

Zdroj: Coolinarika