NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Plzeňský štrůdl
Plzeňský štrůdl
Recept Plzeňský štrůdl
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lenulinka    ·   11.5.2015

Plzeňský štrůdl

Štrúdl připravený z piva. Nádivku můžete zvolit libovolnou, já jsem volila klasiku - jablka, skořice, oříšky, rozinky. Autor: Lenulinka

Suroviny

Těsto:

300 g
hladké mouky
125 g
ztuženého tuku
1 ks
vejce
16 lžic
piva
jablka
cukr krupice
skořice
rozinky
vanilin
strouhanka
oříšky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z mouky, tuku, piva a vajíčka vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočívat přikryté nahřátým kastrolem.
  2. Pak vyválíme placku, posypeme strouhankou, na něj dáme nastrouhaná jablka a přidáme skořici, cukr, oříšky a rozinky. Zabalíme a pečeme při 180°C 30 minut.
  3. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář