Pohankové karbanátky

Maso se nahradí pohankou a také jsou fantastické. Změna je někdy vhodná a tato je i chutná. Mňam!

Přidal:admin, 19.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pohankové karbanátky

Suroviny

SUROVINY NA 15 PORCÍ:
200 gpohanka
1 kscibule menší
1 lžícemáslo
600 mlvoda
50 gstrouhanka
2 ksvejce
100 gtvrdý sýr
trochusůl
trochumajoránka
podle chutipodravka
podle chutipepř
100 mlolej na smažení
100 gstrouhanka

Postup přípravy

  1. Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme pohanku, kterou jsme opláchli vodou a osmahneme, zalijeme vařící vodou, osolíme a uvaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout.
  2. Do vychladlé kaše přidáme strouhanku, vejce, sůl, majoránku, pepř, trochu Podravky a na hrubo nastrouhaný tvrdý sýr. Může se přidat i česnek podle chuti. Vše dobře promícháme a vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme v horkém oleji.
  3. Podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská