Polévka z čerstvých rajčat

Máte spoustu rajčat a už nevíte co s nimi? Zkuste domácí rajčatovou polévku bez rajského protlaku nebo bez rajčatového pyré z konzervy. Autor: LuckaZubata

Přidal:luckazubata, 25.9.2016
Kategorie: 15 minutovky, Polévky, Zdravé recepty
Polévka z čerstvých rajčat

Suroviny

7 ksrajčat
2 stroužkyčesneku
1 kscibule
sůl, pepř
koření červená paprika
gulášové koření
voda
olivový olej s příchutí česneku
smetana
cukr
rohlík

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji si dozlatova osmahneme cibuli nakrájenou na malé kostičky, k ní promáčkneme česnek a osolíme a opepříme.
  2. Zasypeme červenou paprikou a zalejeme vodou.
  3. Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kousky a povaříme. Dle naší chuti přidáme sůl a cukr. Můžeme přidat i gulášové koření.
  4. Ostavíme z plotýnky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme smetanu a opět promixujeme.
  5. Rohlík si nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na olivovém oleji.