Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 17.12.2015
Kategorie: Polévky
Polévka z pečeného květáku

Suroviny

1 menšíkvěták
kousekmásla
dle chutisůl a pepř, kari a mletá paprika
1 lvývaru
dle potřebyhraška nebo jíška na zahuštění
1 bal.smetana
na ozdobuzelená petrželka nebo pažitka
na ozdobukajenský pepř

Postup přípravy

  1. Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a dáme do pekáčku, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, posypeme trochu mletou paprikou a kari. Upečeme.
  2. Pak dáme do hrnce, ale trochu květáku si necháme na ozdobu. Zalijeme zeleninovým vývarem a rozmixujeme, pokud je třeba, tak polévku zahustíme hraškou, aby byla krémová. Přidáme smetanu, a povaříme.
  3. Do polévky nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku.
  4. Na talíři ozdobíme pečeným květákem, pokapeme smetanou a posypeme zlehka kajenským pepřem.