Polévka z uzených žeber

Polévka z uzených žeber a zeleniny. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 19.10.2015
Kategorie: Polévky
Polévka z uzených žeber

Suroviny

Budeme potřebovat:
7 gsůl
1 ksbrambora
100 gkroupy
4 kuličkynové koření
6 kuličekpepř celý
1/2 ksceler
1 kguzená žebra
2 ksbobkový list
3 ksmrkev

Postup přípravy

  1. Uzená žebra očistíme a dáme do velkého hrnce. Přidáme dvě oloupané mrkve a celer.
  2. Zalijeme vodou, aby byla žebra ponořená a přidáme bobkový list, pepř a nové koření.
  3. Vaříme dvě hodiny přikryté na mírném ohni.
  4. Poté vše vylovíme a vývar přecedíme.
  5. Nakrájíme si zbylou mrkev a kolečka a přidáme i oloupanou a nakrájenou bramboru. Vaříme ve vývaru 20 minut doměkka.
  6. Ve vedlejším hrnci uvaříme kroupy doměkka.
  7. Zeleninu z vývaru vyhodíme – je už moc převařená a není chutná.
  8. Z žebírek obereme maso a kosti vyhodíme.
  9. Polévku rozdělíme do talířů, přidáme obrané maso z žebírek a vařené

 

* Pozn: Maso z žebírek můžeme podávat po polévce s křenem jako chutný předkrm.