Polévka ze žluté dýně s lněnými semínky

Zdravá, chutná, plná vitamínů v tomto špatném počasí. Zahušťovala jsem kokosovým mlékem z plechovky. Ta chuť - mňam, škoda, že hrnec zůstal prázdný. Autor: Kvietok278

Přidal:Kvietok278, 14.10.2016
Kategorie: Polévky
Polévka ze žluté dýně s lněnými semínky

Suroviny

1 ksvětší žlutá dýně
3 ksmenší mrkev
1 ksmenší kedluben
1 kscibule
2 PLmáslo
1 PLkardamom nebo jiné koření
1/2 bal.větší plechovka kokosového mléka
sůl, pepř
lněná semínka
olivový olej

Postup přípravy

  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dýni (očistíme od slupky, od semínek), na kostky nakrájený kedluben, na menší kousky nakrájenou mrkev a orestujeme.
  2. Zalijeme horkou vodou a vaříme, dokud není zelenina měkká.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme kardamom nebo jiné koření podle chuti a promícháme.
  4. Tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu, podle potřeby dolijeme vodu a kokosové mléko. Přivedeme do varu a odstavíme.
  5. Podáváme se semínky a olivovým olejem.