NejRecept.cz Dezerty Bábovky Pomerančová bábovka
Pomerančová bábovka
Recept Pomerančová bábovka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marie Švarcová    ·   13.3.2016

Pomerančová bábovka

Pomerančová bábovka. Autor: Marie

Suroviny
4 ks
vejce
150 g
cukr krystal
30 g
hladká mouka,
100 g
mleté mandle
50 g
nastrouhané piškoty
30 g
rozpuštěné máslo
kůra z 1 pomeranče
špetka soli

Na sirup:

kůra z 1 pomeranče
250 ml
pomerančová šťáva (ze 2-3 pomerančů)
55 g
cukru
20 ml
pomerančový likér

Na polevu:

100 g
koupený fondán
20 ml
pomerančový likér
kandovaná pomerančová kůra (domácí nebo koupená)
mandlové lupínky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky s polovinou cukru a pomerančovou kůrou ušleháme do pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh, do kterého nakonec zašleháme zbylý cukr. Třetinu sněhu vmícháme opatrně do žloutkové pěny spolu s piškoty, mandlemi a máslem. Opatrně nadlehčíme zbytkem sněhu a naplníme formu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C 30-35 minut.
  2. Zatímco se peče připravíme si sirup - všechny suroviny svaříme na polovinu a přecedíme. Sirupem potíráme mírně zchladlý (vyklopený) korpus, aby pořádně nasákl.
  3. Ve vodní lázni rozehřejeme fondán, smícháme s likérem (jeli směs moc hustá zředíme ji pomerančovou šťávou) a potřeme korpus. Než zatuhne dozdobíme lupínky a kandovanou kůrou.
  4. Stojí za vyzkoušení. Zdroj Gurmet, vyzkoušeno a upraveno.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář