Pomerančové řezy se želatinou

Dělala jsem pomerančové řezy na oslavu. My máme rádi řezy se želatinou a obzvláště tyto. Jsou fantastické, osvěžující a každý i pochválil, jak pěkně vypadaly. Autor: Petra H

Přidal:Petra H, 10.11.2016
Kategorie: Moučníky
Pomerančové řezy se želatinou

Suroviny

Těsto:
5 ksvajec
130 gkrupicového cukru
1 bal.vanilkový cukr
5 lžicoleje
170 ghladké mouky
Pomerančová náplň:
1 litrpomerančového džusu
3 bal.vanilkového pudinku
3 lžícekrupicového cukru
125 gmásla
3 bal.pomerančové piškoty Jaffa
Pomerančová pěna:
2 bal.pomerančové želatiny
250 mlvody
400 mlšlehačky
150 gbílého jogurtu
cukr podle chuti
Pomerančové želatina:
1 bal.pomerančové želatiny
250 mlvody

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Žloutky metličkou rozšleháme s vanilkovým cukrem a zašleháme do bílků. Potom přimícháme olej a zlehka vmícháme hladkou mouku.
  2. Z pomerančového džusu, vanilkových pudinků a cukru uvaříme pudink a do horkého dobře zamícháme 125 g másla. Nalijeme na vychladlý piškot. Na pudinkovou náplň naskládáme pomerančové Jaffa piškoty.
  3. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, pak jí trochu zahřejeme, aby se rozpustila (nesmí se vařit) a zamícháme jí do bílého jogurtu a to vše vmícháme do vyšlehané šlehačky a nalijeme na piškoty. Necháme ztuhnout.
  4. Pomerančovou želatinu necháme nabobtnat v 250 ml vody, zahřejeme, aby se rozpustila a nalijeme na pomerančovou pěnu. Necháme opět vychladnout. Zdobíme dle vlastní fantazie.