Pomerančový chlebíček

Pomerančový chlebíček s citrónovou chutí. Pokud přidáme do těsta máslo, dostanete chutný poctivý domácí sladký chlebíček. Autor: Lucka

Přidal:luckazubata, 10.7.2016
Kategorie: Moučníky, Pečivo
Pomerančový chlebíček

Suroviny

150 gmásla nebo jiného tuku
150 gpískového cukru
3 ksvejce
asi 5 lžicmléka
šťáva z jednoho pomeranče
1 lžícecitronové šťávy
200 gpolohrubé mouky
2 lžičkykypřícího prášku do pečiva
tuk na vymazání, hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr, čokoláda na dozdobení

Postup přípravy

  1. Formu na chlebíček či srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu na 170 stupňů.
  2. Změklý tuk dobře utřeme s cukrem, postupně přidáváme vejce, ostatní suroviny a dobře našleháme.
  3. Kypré těsto rozetřeme do připravené formy a povrch uhladíme stěrkou.
  4. Vložíme do předehřáté trouby a asi 40 minut pečeme dozlatova. Upečený chlebíček můžeme pocukrovat nebo polít čokoládou. Vychladlý chlebíček krájíme na plátky a podáváme například ke kávě.