Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry

Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry. Autor: remcula

Přidal:remcula, 20.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry

Suroviny

Na směs do portobella:
6 kusůportobello
100 gniva
2-3 lžícesmetana 12%
50 gšunka
1 lžícepetrželka zelená, nasekaná
1 lžíce (i méně) olej
podle počtu stolovníků věpřová játra

Postup přípravy

  1. Žampiony vydlabeme, aby nám vznikla "mistička".
  2. Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme na malé kostičky nakrájené nožičky žampionů a na mini kostičky nakrájenou šunku. Pak přidáme 2-3 lžíce smetany 12% a všechno částečně rozvaříme. Ve směsi by ještě měly zůstat kousky nivy. (nesolíme, niva je slaná) Nakonec jsem přidala trochu nasekané zelené petrželky.
  3. Vzniklou směsí jsem naplnila portobella a dala do vyhřáté trouby zapéct na 200 stupňů asi na 15 min. K tomu jsem měla restovaná vepřová játra, ale lze použít i různě upravené brambory.