Povidloň alá Petra

Řezy z křehkého těsta plné fantastické tvarohové šlehačky s chutí vanilky. Jako osvěžení vás překvapí vrstva povidel. Autor: Petra H

Přidal:Petra H, 16.10.2016
Kategorie: Moučníky
Povidloň alá Petra

Suroviny

Těsto:
500 mlvody
100 gtuku
špetkasoli
200 ghladké mouky
5 ks%vajec
Krém:
750 mlrostlinné šlehačky
750 gtvarohu
3 bal.vanilkové cukry
Na dokončení:
povidla

Postup přípravy

  1. Do vody dáme tuk a špetku soli a přivedeme k varu. Až se tuk rozpustí, vsypeme najednou hladkou mouku a důkladně mícháme, dokud těsto není hladké a nelepí se na dno kastrolu. Těsto mícháme asi 3 minuty, až se na dně začne tvořit bílý povlak a z těsta vznikne koule.
  2. Pak těsto přendáme do studené mísy, necháme mírně vychladnout a pak postupně vmícháme jedno vejce po druhém. Dva plechy o velikosti 38x25 důkladně vymažeme, těsto rozdělíme na 2 poloviny, rozetřeme na plechy a upečeme.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů. Potom necháme pláty vychladnout a jeden plát rozkrájíme na čtverce.
  4. Šlehačku vyšleháme, aby byla tuhá, přidáme vanilkové cukry a pak zašleháme tvarohy.
  5. Jeden plát potřeme povidly, na ně rozetřeme krém a na krém poskládáme čtverce z druhého plátu. Pak poprášíme moučkovým cukrem.