Pravý turecký chléb

Pravá turecká klasika - turecký chléb. Úplně jednoduché na přípravu, zvládnou to i začátečníci.

Přidal:admin, 17.10.2014
Kategorie: Moučníky
Pravý turecký chléb

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gpolohrubá mouka
250 mlteplé mléko
100 mlhorká voda
10 gčerstvé droždí
1 lžičkakr. cukr
3 lžíceolivový olej
špetka soli

Postup přípravy

  1. Do horké vody nasypeme cukr a počkáme dokud se roztaví. Přidáme droždí a počkáme, dokud se nám udělá kvásek.
  2. Mouku smícháme se solí a zalijeme tuto směs teplým mlékem. Přidáme kvásek a nakonec olivový olej. Vyhnete hladké těsto.
  3. Necháme ho odstát cca 2 hodiny na teplém místě.
  4. Rozdělíme si těsto na 12 kuliček a znovu je necháme odstát cca půl hodinu.
  5. Vytvarujeme si z nich placku a pečeme je na suché pánvi nebo plotně. Upečené je ukládáme na sebe a přikryjeme je vlhkou utěrkou, aby byly měkké.
  6. Podáváme k různým omáčkám, masu nebo jen tak k horkému čaji nebo kávě. Dobrou chuť!