NejRecept.cz Pečivo Chléb Pravý turecký chléb
Pravý turecký chléb
Recept Pravý turecký chléb
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   17.10.2014

Pravý turecký chléb

Pravá turecká klasika - turecký chléb. Úplně jednoduché na přípravu, zvládnou to i začátečníci.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
polohrubá mouka
250 ml
teplé mléko
100 ml
horká voda
10 g
čerstvé droždí
1 lžička
kr. cukr
3 lžíce
olivový olej
špetka soli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do horké vody nasypeme cukr a počkáme dokud se roztaví. Přidáme droždí a počkáme, dokud se nám udělá kvásek.
  2. Mouku smícháme se solí a zalijeme tuto směs teplým mlékem. Přidáme kvásek a nakonec olivový olej. Vyhnete hladké těsto.
  3. Necháme ho odstát cca 2 hodiny na teplém místě.
  4. Rozdělíme si těsto na 12 kuliček a znovu je necháme odstát cca půl hodinu.
  5. Vytvarujeme si z nich placku a pečeme je na suché pánvi nebo plotně. Upečené je ukládáme na sebe a přikryjeme je vlhkou utěrkou, aby byly měkké.
  6. Podáváme k různým omáčkám, masu nebo jen tak k horkému čaji nebo kávě. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář