Přírodní vepřový plátek na pepři s americkými bramborami

Omáčka z černého pepře skvěle chutná s klasickým steakem. Já jsem tentokrát zvolila pouze vepřový plátek, ale chuť byla i tak skvělá. K tomu jako příloha opečené brambory a zelenina. Autor: LuckaZubata

Přidal:luckazubata, 29.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Přírodní vepřový plátek na pepři s americkými bramborami

Suroviny

vepřové řízky
asi 10 velkých brambor
smetana
hladká mouka
sůl, pepř
více druhů celého pepře
cibule
voda
olivový olej
zelenina na oblohu
balzamikový ocet na dozdobení

Postup přípravy

  1. Brambory si omyjeme, nakrájíme na měsíčky a smažíme na olivovém oleji.
  2. Po vytažení z pánve dáme na ubrousek, aby se vsákla přebytečná mastnota. V míse osolíme.
  3. Řízky si omyjeme a nakrájíme na středně velké plátky. Osolíme a opepříme z obou stran. Opět osmažíme na olivovém oleji.
  4. Nakonec si připravíme omáčku. V hrnci si na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, osolíme, zasypeme moukou a zalejeme vodou. Povaříme, přidáme smetanu a celý pepř. Dle chuti dosolíme.
  5. Maso podáváme přelité omáčkou a k tomu brambory. Zeleninu si nakrájíme na plátky a zakápneme balzamikovým olejem, dodá zelenině skvělou chuť.