Prokládaná krkovice

Pořádné jídlo pro pořádného chlapa. Ale ani pro ženu to není špatné :) Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 28.3.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Prokládaná krkovice

Suroviny

1 kgvepřové krkovice vcelku
250 ganglické slaniny
2 kscibule
3 stroužkyčesneku
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Krkovici nakrájíme na asi 2 cm plátky, ale nedokrojíme až do konce, aby nám maso zůstalo vcelku. Každý plátek masa osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a proložíme slaninou a cibulí.
  2. Maso svážeme, zabalíme do folie a necháme uležet do druhého dne.
  3. V kastrolu rozpustíme lžíci sádla a maso ze všech stran opečeme. Kastrol s masem přendáme do trouby a pečeme při 160 °C asi 1,5 hodiny. Pak troubu vypneme a necháme maso ještě "dojít". Podáváme s kaší a zeleninou nebo se zelím a knedlíky.