Propadáváný koláč s povidly a tvarohem

Vynikající a chutný zákusek s tvarohovou náplní a povidly.

Přidal:admin, 18.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Propadáváný koláč s povidly a tvarohem

Suroviny

SUROVINY NA 30 PORCÍ:
5 ksvejce
200 gkrystalový cukr
1 dlplnotučné mléko
1 dlrostlinný olej
300 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
250 gjemný tvaroh
1 bal.vanilkový cukr
podle chuti moučkový cukr
švestková povidla

Postup přípravy

  1. Celé vajíčka (4 ks) vyšleháme s cukrem do pěny.
  2. Pak přidáme olej, mléko a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Rozetřeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech.
  3. Malou lžičkou vkládáme do těsta hromádky tvarohové náplně, kterou jsme si udělali z tvarohu, vanilky, vejce a moučkového cukru.
  4. Mezi hromádky tvarohu dáme i povidla.
  5. Pečeme na 200 stupňů asi 25 minut.
  6. Upečený posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Simonaszolnoki