Propadávaný koláček s tvarohem

Tmavé kakaové těsto, džem, tvarohová nádivka a k tomu šálka dobré kávy nebo čaje. Už teď mi tečou sliny. Mňamka!

Přidal:admin, 12.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Propadávaný koláček s tvarohem

Suroviny

Tmavé těsto:
2 hrnkykoláčová mouka
1 hrnekkr. cukr
3/4 hrnkuolej
1 hrnekstudené mléko
2 ksvejce
3 lžícekakao
2 lžícedžem
2 lžičkyprášku do pečiva
Tvarohová náplň:
500 gměkký tvaroh
100 gmáslo
3 ksvejce
3/4 hrnkumoučkový cukr
2 lžícevanilkový cukr
1 lžícekukuřičný škrob nebo vanilkový pudink
špetkasůl

Postup přípravy

  1. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny. Postupně přidáme kakao, olej, mléko, džem, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Takto připravené těsto navrstvíme na plech (25 x 25 cm), který jsme vyložili papírem.
  2. Připravíme tvarohovou nádivku. Sýr utřeme s měkkým máslem do krémové hmoty. Žloutky s cukrem utřeme mixérem do pěny a postupně přidáváme po lžících tvarohovou hmotu. Nakonec přidáme kukuřičný škrob nebo pudinkový prášek a promícháme.
  3. Jako poslední zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků (bílka + špetka soli).
  4. Tvarohovou nádivku lžíci navrstvíme na tmavé těsto.
  5. Připravený koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 60-65 minut. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
  6. Vrch můžeme posypat moučkovým cukrem, ale nemusíme. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Zcukrempudrem