Pstruh na bylinkách a smetaně

Pokud máte rádi ryby, připravte si tento recept. Pstruh na bylinkách a smetaně. Jako přílohu podáváme brambory.

Přidal:admin, 23.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pstruh na bylinkách a smetaně

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 gpstruh - podkovy
1 kgbrambory
500 mlsmetana
200 gtvrdý sýr
sůl
pepř
koření na ryby
kopr
petržel
koriandr
citron

Postup přípravy

  1. Ryby omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Brambory nakrájíme na tenké plátky.
  2. Smetanu smícháme se strouhaným sýrem, solí, pepřem, kořením na ryby a všemi bylinkami.
  3. Připravíme si plech, který vymažeme olejem. Do středu uložíme ryby, pokapeme citronem, po kraji uložíme brambory a vše zalijeme připravenou smetanou.
  4. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut. Následně teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 25 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk