Pstruh v hořčičné omáčce

Pstruh v hořčičné omáčce s bramborami. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 8.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pstruh v hořčičné omáčce

Suroviny

Budeme potřebovat:
800 gpstruh filety
1 kscitron
1/2 lžičkypaprika sladká mletá
7 gsůl
7 gpepř mletý
7 gmuškátový oříšek
50 gmáslo
50 gmouka hladká
250 mlmléko polotučné
70 ghořčice plnotučná

Postup přípravy

  1. Máslo necháme rozpustit na pánvi a zasypeme ho moukou. Chvíli opékáme a poté naředíme vlažným mlékem. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Chvíli povaříme. Poté dochutíme hořčicí a citronovou šťávou (množství dle chuti).
  2. Pstruha osolíme a posypeme paprikou. Osmažíme ho na pánvi 4-5 minut z každé strany.
  3. Pstruha podáváme s bramborem přelité hořčičnou omáčkou.