Pudink s levandulovým tvarohem

Dobrota pro milovníky levandule. Pokud jste si mysleli, že levandule je pouze okrasnou květinou, tak jste se mýlili. Z levandule se dají připravit různé mýdla, vůně, dokonce i dezerty. Vyzkoušejte tento, pudink s levandulovým tvarohem. Nepřidávejte levandule mnoho, je velmi aromatická. Stačí i málo a budete ji cítit. Autor: Kocmax

Přidal:Kocmax, 10.6.2017
Kategorie: Nepečené, Chuťovky
Pudink s levandulovým tvarohem

Suroviny

1 balenívanilkový pudink
0,5 lnízkotučného mléka
200 gzimolezu kamčatského
10 kslevandulových květů
1 bal.želatina s jahodovou příchutí
250 gnízkotučného tvarohu
cukr podle chuti
kůra z 0,5 citronu

Postup přípravy

  1. Pudink uvaříme podle návodu, nalijeme do vysokých sklenic a necháme vychladnout. Na vychladlý pudink nasypeme čerstvý zimolez.
  2. Podle návodu uvaříme želatinu a nalijeme ji na ovoce. Necháme vychladit v ledničce až ztuhne. Trvá to přibližně 1 – 1,5 hodiny.
  3. Tvaroh rozmícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a s květy levandule.
  4. Tvaroh navrstvíme na ztuhlou želatinu a pro ozdobu ještě posypeme levandulí. Dozdobíme šlehačkou a větvičkou máty.

Můj blog: Vaříme bez tuku