Kolečka z odpalovaného těsta s tvarohovým krémem

Kolečka z odpalovaného těsta s tvarohovým krémem. Odpalované těsto je sice náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za vyzkoušení.

Přidal:admin, 7.9.2015
Kategorie: Moučníky
Kolečka z odpalovaného těsta s tvarohovým krémem

Suroviny

Těsto:
140 mlvoda
75 gmáslo
špetkasůl
150 ghladká mouka
4 ksvejce
Krém:
175 gmáslo
70 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
70 gkondendzované mléko
250 gjemný tvaroh
1 lžícekoňak (brandy)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a připravíme si plech na pečení. Vyložíme ho pečícím papírem a tužkou si jemně načtrtneme jak velká kolečka budeme tvořit.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo, špetku soli a promícháme. Vodu s máslem přivedeme k varu. Když voda vře, postupně přidáme mouku a za stálého míchání vytvoříme jednotnou hmotu, kterou mícháme, dokud se hmota nezačne oddělovat od stěn hrnce. Hmotu odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  3. Když je hmota mírně teplá, přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně mixérem vyšleháme. Hladké těsto navrstvíme do cukrářského sáčku a začneme vrstvit těsto.
  4. Pečeme půl hodinu. Po půl hodině troubu vypeneme, dvířka jemně otevřeme a necháme kolečka vychladnout.
  5. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a jemný tvaroh. Můžeme přidat i brandy, podle chuti - když budou dezert papat i děti, doporučuji použít esenci.
  6. Náplň dáme do cukrářského sáčku a plníme na polovinu překrojené kolečka. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Liveinternet