Pudinkové řezy se zakysanou smetanou

Dobře vypadá a ještě lépe chutná. Jemný, šťavnatý a hlavně jednoduchý na přípravu.

Přidal:admin, 13.9.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Pudinkové řezy se zakysanou smetanou

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
250 gmoučkový cukr
100 mlvoda
100 mlolej
250 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
2 lžícekakao
Pudink:
850 mlmléko
2 bal.vanilkový pudink
5 lžickr. cukr
Vrch:
2 bal.zakysaná smetana
4 lžícemoučkový cukr
špetkaskořice

Postup přípravy

  1. Do mléka přidáme cukr a pudinkové prášky. Klasicky uvaříme hustý pudink.
  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Navrstvíme polovinu těsta. Do druhé poloviny přidáme kakao a promícháme. Tmavé těsto nalijeme na světlé a vařečkou uděláme mramorové vzory.
  4. Na těsto navrstvíme lžící hromádky pudinku a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu.
  5. Zatímco se koláč peče, připravíme si polevu. Zakysanou smetanu utřeme s cukrem a špetkou skořice. Když je koláč upečený, ještě teplý ho potřeme zakysanou smetanou. Ozdobíme skořicí nebo čokoládou (každý dle vlastní fantazie), necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika