Pudinkové řezy se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy se zakysanou smetanou. Pokud napíšu, že z plechu vše zmizelo za 10 minut, tak to asi přeženu. Příště dvojitá dávka :) Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 8.3.2016
Kategorie: Moučníky
Pudinkové řezy se zakysanou smetanou

Suroviny

Těsto:
6 ksvajec
250 gkrupicového cukru
100 mlhorké vody
100 mloleje
300 ghladké mouky
1 ksprášek do pečiva
2 lžícekakaa
špetkasoli
Pudink:
800 mlmléka
2 kspudinkové prášky (malinové)
4 lžícecukru krystal
Na dokončení:
800 gzakysané smetany
1 ksvanilkový cukr
4 lžícemoučkového cukru
čokohoblinky na posypání

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do světlé pěny. Postupně přiléváme vodu a olej. Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků se špetkou soli a druhou polovinou cukru.
  2. 2/3 těsta nalijeme na plech. Do zbylého těsta vmícháme kakao.
  3. Většinu mléka dáme vařit, ve zbylém mléce rozmícháme pudinky a cukr a vlijeme do vřelého mléka. Uvaříme hustý pudink a cik cak ho nalijeme na těsto.
  4. Dáme péct na 160 °C.
  5. Po upečení necháme vychladnout a potřeme zakysanou smetanou smíchanou s cukrem. Na závěr posypeme čokohoblinkami.
  6. Dáme ztuhnout do lednice. Krájíme až po úplném vychlazení.