Punčový řez jako z cukrárny

Výborný a chutný, velmi oblíbený punčový řez. Každý ho připravuje jinak, ale tento je opravdu naprosto skvělý jako z cukrárny. Mňamka!

Přidal:Kvietok278, 4.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Punčový řez jako z cukrárny

Suroviny

Těsto - 3 x bílé (t. j. 12 ks vajec):
4 ksvejce
4 lžícekr. cukr
4 lžíceteplá voda
4 lžícepolohrubá mouka
1 lžičkakypřící prášek
Těsto - 2 x růžové (t. j. 8 ks vajec):
4 ksvejce
4 lžícekr. cukr
4 lžíceteplá voda
4 lžícepolohrubá mouka
1 lžičkakypřící prášek
červené nebo růžové barvivo
Punč:
500 mlvoda
500 gkr. cukr
3 kscitron - šťáva
2 lžičkypunčová aroma
1 kspomeranč - šťáva
Dále budeme potřebovat:
punčová poleva od Dr. Oetkera
meruňkový džem

Postup přípravy

  1. Cukr a vajíčka spolu vymícháme do pěny, pak přidáme vodu, mouku a kypř. prášek. Při růžovém těste k vejcím a cukru přidáme barvivo a spolu mícháme do pěny a pak přidáme postupně ostatní přísady. Každé těsto pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 - 25 minut.
  2. Punč: Vše spolu dáme do hrnce a provaříme.
  3. Punčová poleva: Polevu vyšleháme podle návodu na obalu.
  4. Můžeme vrstvit: bílé těsto potřeme meruňkovým džemem, uložíme růžové těsto, které polijeme punčem. Další bílé těsto si potřeme meruňkovým džemem a položíme ho na politý růžový plát těsta vzhůru nohama. Vrch potřeme džemem a uložíme růžový plát těsta. Znovu polijeme punčem a uložíme poslední plát bílého těsta, který jsme si potřeli džemem.
  5. Na koláč si položíme plech, na který poklademe mléko nebo knihy a takto necháme odstát minimálně 4 hodiny - koláč zatížíme. Vrch polijeme připravenou punčovou polevou a necháme ztuhnout. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!