Raffaello oplatky

Nenáročné řezy FARRAELLO. Není na nich co zkazit.

Přidal:admin, 26.12.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Raffaello oplatky

Suroviny

Budeme potřebovat:
10 ksbílku
300 gkr. cukr
300 gkokos
150 gpolohrubá mouka
Krém:
700 mlmléka
70 ghladká mouka
70 gGustin (kukuřičný škrob)
10 ksžloutku
100 gkr. cukr
10 gželatina
100 gbílá čokoláda
150 gmáslo
200 mlsmetana
3 ksvelké oplatky

Postup přípravy

  1. Bílky si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme kokos smíchaný s moukou. Rozdělíme na tři části a navrstvíme je na oplatky. Dáme péct všechny tři najednou na 160 stupňů cca 15 minut.
  2. Želatinu si dáme nabobtnat podle návodu ve vodě. V trošce mléka si smícháme mouku, kukuřičný škrob, žloutky, cukr a zbylé mléko si dáme na oheň. Když máme mléko horké vmícháme žloutkovou směs a asi po 5 minutách vaření přidáme i čokoládu. Když nám hmota začne vřít a houstnout, přidáme želatinu a spojíme.
  3. Za občasného míchání necháme vychladnout. Když máme krém mírně vychladlý, přidáme máslo a za stálého míchání ho rozpustíme. Následně přidáme i vyšlehanou smetanu a promícháme.
  4. Na každý upečený plát si natřeme nádivku a spojujeme. Vrch ozdobíme kokosem. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika