Rajčata marinované v sladkém nálevu

Už jste někdy zkoušeli sterilizovat rajčata? Netradiční kombinace, ale o to lepší chuť!!! Sladký nálev s česnekem, koprem, skořicí a různými bylinkami.

Přidal:admin, 19.7.2015
Kategorie: Zavařeniny
Rajčata marinované v sladkém nálevu

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 kgmenší rajčata
1,5 lvoda
1 lžícesůl
3-4 lžícekr. cukr (vrchovaté lžíce)
1/2 lžičkyskořice
1,5 lžíceocet
3 hlavičkyčesnek
2-5 kuličekpepř
2-4 kshřebíček
kopr
bobkový list

Postup přípravy

  1. Připravíme si sklenice, které budeme plnit.
  2. Rajčata omyjeme a necháme osušit na utěrce.
  3. Kopr, pepř, česnek, hřebíček zalijeme vařící vodou (500 ml) a necháme chvíli odstát.
  4. Do každé sklenice vložíme pár stroužků česneku a kopr, poklademe rajčata a zalijeme je horkým nálevem. Počkáme 15 minut a vodu z pohárů slijeme do většího hrnce. Přidáme 1 l vody, kr. cukr, skořici, sůl a vaříme na mírném ohni.
  5. Nakonec přidáme ocet a důkladně promícháme. Horkým nálevem zalijeme rajčata, sem tam můžeme ještě přiložit česnek, bobkový list a kopr.
  6. Sklenice důkladně uzavřeme a necháme vychladnout.

Zdroj: Povar